2015-03-19 16:09:37• hírek • Szatmár.ro

Csütörtökön ülésezett a Szatmár Megyei Tanács

Az ülésen szóba került a repülőtér kifutópályájának és az egykori 13-as iskola épületének a felújítása is.

Viszonylag gyorsan, kevés hozzászólással és módosítási kérelemmel zajlott le a Szatmár Megyei Tanács csütörtökön megtartott rendes havi ülése. A határozati pontok közül kettő is a Batizi úton található egykori 13-as Számú Általános Iskolával kapcsolatos volt. Ez az az épület, amelyben már jó ideje nem működik oktatási intézmény, hanem előbb a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal akarta odaköltöztetni a Helyi Rendőrséget, majd a Szatmár Megyei Tanács kapta meg - azzal a feltétellel, hogy 2015-ig meg kell kezdenie az épület felújítását. Itt a megye fogyatékkal élő gyermekei számára alakítana ki iskolát a Szatmár Megyei Tanács. Adrian Stef megyei tanácselnök szerint amennyiben minden a tervek szerint halad, idén nyáron néhány hónap alatt el lehet végezni a teljes felújítást.

Döntöttek egy, a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér kifutópályájának felújítással kapcsolatos pontban is. A jelenlegi kifutópályát némileg megnövelnék, az elhasadt vagy éppen összerepedezett betontáblákat újakra cserélnék, a pályát pedig egy pár centiméteres kopóréteggel is bevonnák.

A tanácsosok szavazatukkal áldásukat adták a Szatmár Megye és a németországi Baden-Würtenberg szövetségi köztársaság Ostalb körzetével való testvéri kapcsolat kialakítására is.

A Szatmár Megyei Tanács tagjai megszavazták a partnerség kialakítását a Szatmár Megyei Vöröskereszttel is egy projekt kapcsán: ennek keretében munkanélküli, vagy a sebezhető társadalmi csoportok tagjai kapnak majd szakmát a kezükbe: egyebek mellett bébiszittereknek és házi beteggondozóknak képzik majd őket.

Ülésezett a Szatmár Megyei Tanács

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: